Grilovaný Hermelín s hruškami a jablkami

Potrebujete:

1 hermelín, 1 hrušku, 1 jablko, 50 g masla, 2 PL medu, 4 PL citrónovej šťavy, 4 PL pomarančovej šťavy, 1 stredne veľký zemiak

Postup:

Hrušku zbavíme šupky a prekrojíme ju priečne na dve približne rovnaké polovice a vydlabeme stred s jadierkami. Jablko nakrájame na tenké plátky. Citrónovú a pomarančovú šťavu dobre premiešame s medom a hrušky s jablkom do takto pripravenej marinády namočíme. Zemiak ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska.

Hermelín rozkrojíme pozdĺžne a na vrch prekrojenej časti položíme zemiakové lupienky a zakryjeme druhou polovicou syra. Zabalíme do alobalu a grilujeme asi 5 minút z oboch strán. Hrušky a plátky jabĺk grilujeme asi 3 minúty v grilovacích miskách na roztopenom masle. Na tanier položíme spodnú časť hrušky, na ňu ugrilovaný syr a na vrch dáme vrchnú časť hrušky. Zalejeme medovou marinádou a posypeme grilovanými jablkami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *